UmiAishah’s Bio

Seorang insan biasa yang mendambakan kasih TuhanNYA dalam setiap taklifan sebagai suri kepada Ahmad Syafiq Jusoh dan umi kepada Nurul Ain. Mendirikan rumahtangga pada 14 April 2010 dan bergelar umi pada 28 Ogos 2011. Sedang bermusafir mengutip mutiara ilmu bersama keluarga di Universiti Yarmouk, Jordan dalam bidang Bahasa Arab dan Kesusasteraan .

UmiAishah’s Friends

Daily Archives: 12/01/2011

saat paling indah dalam hidupku

By : NurShah

terasa lama xmencurah pape dalam ruangan ni..kesian da bersawang da ha..maaf la ye sahabat-sahabat..kak long bukan ape..disebabkan kesihatan sejak 2 bulan ni agak kerap terganggu..aceh..suspen je ek..kawan-kawan sekelas kak long sume risau..mana taknye..tetibe je kakak diorang ni sakit2 sejak akhir2ni..n ada plak segelintir yang nakal bertanya sesama mereka..tapi sampai gak la kat telinga kak long ni kan..ha..telinga besar tau..huahua..
” eh kak aishah 2 asik sakit je..die mengandung agaknye tak..?”
wah wah..sedap2 korang je ek nak mengata kak long ek..hehe..jawapannya dulu..kak long pun xtau..hehe..doa2 la ek..aceh..control ayu 2 wak2 jawab..haha..tapi dalam hati hanya Allah je yang tau mcm mne berdebarnye..macam nk pecah dada ni tau..hari2 kak long doa moga2 termakbul lah gurauan2 kawan-kawan..apa yang mampu kak long jawab..amin je la banyak2..
saat berdebar..jeng jeng..hehe

malam 23 December 2010
kak long n bang long g la berdating..kat mana lagi tempat pasangan bercinta macam kami ni nak berdating..kat arabella Mall la jawabnya..da itu je tempat yang ada..pasrah je la..walaupun cuci mata je..hehe..tapi yang hairannye kak long boleh plak ajak bang long masuk setiap kedai jual barangan baby..sampai berkerut dahi cik abg tue..hehe..
sampai bang long cakap ape tau ” aishah ni kenapa..kita belom bleh beli lagi la syg..tgk2 je boleh la..” agaknya hairan melihat betapa semangatnye kak long membelek satu persatu baju2 baby ni..hehe..sebenarnya kak long pun hairan gak tapi wat xtau je la so dengan selambanya kak long jawab ” ala bang..mana abg tau kita belum boleh beli..?mane la tau tetibe je dalam perut ni da ad baby..” bertambah konfius la bang long dibuatnye..
hehe..bile dipikirkan semula jawapan 2..kelakar la pulak..mcm mana la boleh terpikir nak jawab mcm 2..ade pulak da mcm chipsmore..tetibe muncul..haha..so tak pelah..nak dipendekkan cerita..bang long pun terpaksa la melayan isteri tercinta die ni..dari kedai baju sampai kedai kasut..abis sume kak long masuk..haha..
jeng jeng..
balik dari arabella..bang long ajak singgah kedai jual CD..katanya nak tengok cerita..kak long pun ikut je la..nak wat mcm mne..tapi xpela..kaklong boleh tumpang sekaki..huhu..tetibe tengah dok seronok pusing2 kat kedai cd 2..tetibe kak long terasa nak muntah yang teramat sangat..kalau xpkir orang ada kat dalam kedai n..mau termuntah kat c2 jgak..pas2 kak long cakap ngan bang long..tapi boleh pulak bang long ingat kak long bergurau..da 2 dengan selambanya bang long cakap ” eh..ape bergurau2 macam ni..tahan la kalau ye pun..”
n dengan selambanya banglong pegi kat kaunter..nak test CD agaknya..n dengan selambanya tinggal kak long kat belakang..hai sabar je la hati ni..pas2 kak long teringat pesanan abah..kalau nk muntah sgt2 selawat..2 pesanan abah kat mak selalunya..tapi tak pela..kak long pun buat la..alhamdulillah ok la skit..hilang pun rasanya..
kak long pun pegi la dekat bang long..ingat nk ajak balik..kang tetiba nk muntah semula..x ke payah..on the way nak ke kaunter..tetibe kak long rase mcm pening..n tetibe 2 jgak la kak long rasa mcm dunia ni berputar..alamak..pe da jadi ngan dunia ni..sib baik la sempat paut kat bang long..n then kak long ckp kat bang long..kak long pening ni..n tibe2 sume pandangan jadi kabur n bertambah gelap..
”wa..abg..tolong..aishah xnampak pape ni..gelap sume ni..” sempat lagi 2 mulut nk berceloteh..adui la..memang la genetik banyak cakap..sampai nk pitam pun sempat cakap lagi..sabar je la..then bang long mula xsedap hati..betul2 tak sihat ke kak long ni..ade ke tanya soalan macam tu..
then balik umah..
pas2 sampai je umah..tetibe bang long terus je tanya..”entah2 aishah mengandung..kenapa ek tetibe macam ni..? xpe2..sekarang jugak abang pegi farmasi..kita cek..mana la tau..” semngatnya lah bang long ni ha..haha..lucu pun ada wak2 ni..bukannye nak bagi minyak dulu ke..ni tak..terus je kuar umah..haha
pastu dengan badan yang tak larat ni..kak long gagahkan diri gak la..dalam hati berharap je..tapi kalau negatif..kak long redha..coz lagipun dah banyak kali kak long cube..kalau xsilap kali ni da dekat tiga kali..so nak kata berdebar 2..adala skit..tapi xdela berharap sangat..
tetiba..jeng jeng..dua garis terpapar..
wa…perasaan ape ni..ha..kuar2 bilik air..”abg..tengok ni..sambil2 airmata bergenang..” ceh..dengan tenang..bang long pun cakap..”xpe..sabar jela..kita cube lagi ye..” lain nak cakap lain plak yg bang long paham..”tak..tengok ni..” padahal dah sebak sangat2..sampai xleh cakap..setelah bang long tengok..”ha..aishah da mengandung..abg bakal jadi abi..ha..aishah bakal jadi umi..alhamdulillah..mekaseh Ya Allah..” sambil cakap sambil air mata kitorang berguguran jatuh ke pipi..wa..bang long pun nangis kegembiraan..
saat yang tak mampu kak long lupakan..saat yang paling manis dalam hidup kak long..malah lebih manis dari saat akad nikah..hahaha..kebetulan plak tarikh ni genap setahun kami kenal..23 december 2009..hari pertama kami berkenalan..dan akhirnya 23 december 2010..kak long hamil..
mekasih Ya Allah atas rahmatmu..dan ku bersyukur atas kebahagiaan yang Dikau berikan kepada kami..
sekian
January 2011
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

UmiAishah’s Comments